top of page

Massages

Massage is al zo oud als de mensheid zelf. Massage is van oudsher al een veel toegepaste methode voor therapie, maar vooral ook voor verzorging. Sportmassage is een goed middel om het herstel na inspanning en als hulp ter voorbereiding op belasting te bevorderen. Maar ook gewoon een ontspanningsmassage doet wonderen, na hard werken en dan tijd voor jezelf te nemen, kun je er daarna weer helemaal tegenaan. De massages bestaan uit 30, 45, 60, 75 of 90 minuten.

20230830_130638.jpg

Deep tissue massage

Ook wel sportmassage, is het toepassen van verschillende handgrepen op een ontbloot en ontspannen lichaamsdeel van een gezonde sportbeoefenaar, met het doel om diens lichamelijke conditie te verbeteren en/of eventuele nadelige gevolgen van de sport weg te nemen of deze zo min mogelijk te doen voelen.

  • Verbetering van de doorbloeding;
  • Verbetering van de spierspanning;
  • Losmaken van verklevingen;
  • Verbetering van de stofwisseling;
  • Pijnbestrijding;
  • Verbetering van de lokale condities van de     huid.

vanaf € 35,00

(30 min)

Deelmassage

Massage naar eigen wens, geeft u de voorkeur aan alleen de rug, nek en schouders of bijvoorbeeld alleen de benen. Duur massage 30 minuten.


Rustgevende massage

Ontspanningsmassage

Niemand zal ontkennen hoe belangrijk dit is voor het lichaam.

Toch krijgt ontspanning in de praktijk door alle haast niet de prioriteit die het zou moeten krijgen. Met een rustgevende ontspanningsmassage wordt de bloedsomloop gestimuleerd, spieren worden soepel en het zorgt ervoor dat u zich lichamelijk en geestelijk weer fit voelt. Tijdens de massage kunt u zelf het beste aangeven wat u wel of niet fijn vindt.

vanaf € 35,00

(30 min)

Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt de spieren en stimuleert de bloedcirculatie, ook van de baby en is vanaf 14 weken zwangerschap te ondergaan. Hierbij wordt de rug, nek, schouders, benen en armen gemasseerd. Indien er medische klachten zijn, eerst overleggen met uw arts.

Ik ben in het bezit van een zwangerschapsbank dus u zult comfortabel liggen.

vanaf € 35,00

(30 min)

Tijdens de massages gebruik ik tijdens de wintermaanden hotstone stenen, dit zijn basalt stenen van ongeveer 45 graden celsius. De hitte en de druk van de stenen dringen diep door tot de spieren, verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie. Voor de massage worden alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid, waardoor de stenen de warmte goed kunnen vasthouden. 

Deze handelingen bestaan vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen, door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel en is daardoor extra effectief. Wenst u hier geen gebruik van te maken kunt u dit altijd aangeven, vooral alles aangeven wat uw wensen zijn, dan heeft de massage het gewenste effect.

Tijdens uw eerste afspraak, nemen wij kort uw klachten en wensen door. Samen bepalen we dan uw ideale massage. Na een stevige sportmassage zult u de spieren meer voelen dan bij een ontspanningsmassage, dus spierpijn is niet ongewoon.

Hotstones, zoutlamp
bottom of page